ניהול הקונפליקט דרך הצבעה באסיפה הכללית
ניהול הקונפליקט תלוי בסוגו ובאופן שבו אתם נוהגים לקבל החלטות ביישוב ולהתמודד עם קונפליקטים ודילמות. הביאו לפניכם טענות "בעד" ו"נגד" לניהול קונפליקט באסיפה הכללית. אספו את המידע ובחרו את אופן ניהול הקונפליקט הנכון לכם לסוג הקונפליקט שאותו אתם מנהלים:
טיעונים בעד:
האסיפה הכללית היא ראש וראשון לניהול קונפליקט באגודה והיא הרשות העליונה באגודה. סכסוך אשר נדון במסגרת האסיפה הכללית ומוכרע בהצבעה על ידי חברי האגודה, מסתיים בדרך כלל, היות שכל חברי האגודה מביעים את עמדתם וכופים את דעת הרוב באופן דמוקרטי על המיעוט.
הוצאת חבר, למשל, נדונה ראשית בוועד ההנהלה ולאחר מכן באסיפה הכללית. לחבר הזכות לפנות לבית המשפט המחוזי על מנת לבטל את הוצאתו, במידה והאסיפה הכללית החליטה לבטל את חברותו באגודה.
טיעונים נגד:
חובה לנקוט משנה זהירות לפני שמחליטים להביא קונפליקט לאסיפה הכללית. דרכם של קונפליקטים רבי משתתפים ליצור מחנאות ופלגנות בקהילה. הדיון בקונפליקט עלול להעמיק את הקרע בין המחנות וליצור פערים אשר יהיה קשה לגשר עליהם.
לא כל סכסוך ניתן או ראוי להביא לאסיפה הכללית. לא כל סכסוך ראוי שיידון בפרהסיה, באופן שבו כל החברים ידונו בו. ועד ההנהלה הוא המוציא לפועל של החלטות האסיפה הכללית, והוא הגוף הפועל והמפעיל של האגודה. לא רק שביכולתו לפתור קונפליקטים, אלא שמחובתו לעשות כן. ייתכן שוועד ההנהלה יהיה צד בקונפליקט אולם גם במקרה כזה הוא יכול לנהל אותו, ורצוי שינהג כך.
צעדי מנע מומלצים לפני הגעת הקונפליקט לאסיפה הכללית
עוד בטרם מובא סכסוך לפתחה של האסיפה הכללית מומלץ לנקוט בצעדים רבים ויצירתיים:
להוסיף תגובה | אין תגובות לרשומה זאת | קישור ישיר לקטע | בית |